5 juli - met de boot naar Quebec

Onze dag begon redelijk rustig: onze uitstap naar Quai Paquet ging niet door omdat ze regen hadden voorspeld (uiteindelijk heeft het niet geregend). Om 11uur vertrokken we met de bus naar de Gare Fluviale, waar we onze lekkere pasta aten. Daarna speelden we in de fonteinen. Sommigen is het gelukt om droog te blijven, anderen waren iets minder droog toen we de ferry opstapten.  Die bracht ons in 15 minuten naar de overkant van de Saint-Lawrence river. Eens daar verdeelden we ons in 3 groepen met ieder een gids. Daar leerden we enkele leuke feiten over Quebec:

- Quebec heeft de oudste universiteit van Noord-Amerika, Collège des Jésuites, die een jaar voor Harvard opgericht werd.

- Quebec werd heel vaak gebombardeerd en als teken daarvan worden veel kanonnen tentoongesteld in de stad.

- Het motto van de stad is 'Je me souviens' verwijzend naar o.a. de vele bombardementen.

- De Saint-Lawrence river stroomt vaak buiten haar oevers.

- Beaver Tail, een zoete snack, is een specialiteit van Quebec. Het is een opstapeling van 5 donuts.

- Marie of the Incarnation (een Ursulinenzuster) richtte in 1535 de school op waar meisjes en jonge vrouwen (ook van de inheemse bevolking) opgeleid werden. De inheemse bevolking kreeg les buiten onder de bomen zodat ze zich minder geïsoleerd voelden.

- Het hotel 'Chateau Frontenac' is het symbool van Quebec. Het hotel, dat op het eerste zicht op een kasteel lijkt, heeft nooit dienst gedaan als kasteel. Het is een van de populairste zoekresultaten van hotels. (Voor de geïnteresseerden, het kost ongeveer €800 per nacht.)

Hierna hadden we 2 uur de tijd om te gaan shoppen in de stad, velen zijn iets gaan eten of drinken. Sommigen waren ook heel erg onder de indruk van het regenboogijs. Na het shoppen vertrokken we met bus terug naar onze auberge. Het avondeten was zeer impressionant. Het dessert waren lekkere donuts.

Tereza en Luna


Meer items

Contact

leuvensmeisjeskoor@gmail.com


Canada, here we come
Privacy
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x