7 juli - Beren gezocht!

Vanochtend zijn we gestart met een heerlijk ontbijt: worstjes, wentelteefjes, pannenkoeken, fruit,... het was er allemaal. Daarna hebben sommigen een wandeling gemaakt van 6 km, anderen hebben het domein nog wat verkend en aan het zwembad gelegen. Het domein is prachtig door de mooie natuur en vele leuke dieren zoals wolven, struisvogels, herten, vossen en bizons. Na de lunch vertrokken we met de bus naar Tadoussac waar we een museum over walvissen bezochten. Hier hingen veel skeletten van echte walvissen die aanspoelden uit de Saint Lawrence River.

We leerden het volgende:

  • Walvissen filteren voedsel uit het water met speciale haren in hun mond.
  • Verhalen zoals Pinokkio zijn niet waar omdat een walvis onmogelijk mensen kan doorslikken, hun slokdarm is immers maar 25 cm in diameter.
  • Het borstbeen van een walvis is hartvormig
  • Er past 80 000 liter water in de bek van een walvis
  • Wanneer walvissen oud zijn hebben ze niet genoeg kracht meer om adem te halen aan het wateroppervlak, hierdoor laten ze zich gewoon zakken en sterven aan zuurstoftekort.

Na het interessante museumbezoek, vertrokken we naar een prachtig uitkijkpunt. Hier was een kans om walvissen te spotten. Het geluk stond aan onze kant, we hebben veel walvissen gespot. Het zijn prachtige dieren die zich in groep verplaatsen en voor ons een paar keer wouden bovenkomen. We stonden op het punt om te vertrekken wanneer er nog een zeehondje kwam piepen. Na nog even te shoppen zijn we lekker gaan eten in het restaurant Le Bateau. Om de dag af te sluiten vertrokken we met de bus naar een laatste activiteit. We gingen beren spotten! Met een oude, Amerikaanse schoolbus werden we het bos ingebracht. Daar moesten we anderhalf uur stilzitten in een observatie hut. We zagen veel dieren zoals eekhoorns, marmotten, en konijnen, maar jammer genoeg geen beren. Gelukkig mogen we morgen  gratis opnieuw proberen. Hopelijk staat het geluk dan wel aan onze kant.


Groetjes

Helena Pe, Anika, Saar en Aylie

Meer items

Contact

leuvensmeisjeskoor@gmail.com


Canada, here we come
Privacy
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x