Pieter Akkermans

Pieter Akkermans (°1988) groeide op te Leuven in een muzikale familie. Op vierjarige leeftijd begon hij piano te spelen bij zijn vader: pianist en musicoloog Johan Akkermans. Nog voor zijn twaalfde begeleidde hij twee lokale koren. Pieter studeerde ondertussen piano bij Catherine Mertens, en even later aan het Kunsthumaniora van het Lemmensinstituut. Op het Luca School of Arts – Campus Lemmensinstituut haalde hij de mastergraad Muziekpedagogie, en volgde hij piano bij onder andere Frederik Martens, Stefaan Celen, en Ewa Korniszewska.

Naast deze klassieke opleiding was Pieter fulltime bezig als begeleider en pianist in allerlei pop-, blues en jazzensembles. Zijn jarenlange ervaring als begeleider van koren, zangers en allerlei diverse opstellingen brachten hem in 2009 in de band van singer-songwriter Levien.

Sinds 2012 werkt hij regelmatig als sessiemuzikant in Studio Fandango, waar hij ook een cd met eigen werk opnam.

In 2013 vervoegde hij het neo-soul project 'Stella Nova' dat eerst in Leuven, en later over heel Vlaanderen festivalpodia aandeed. In 2015 doet Pieter tientallen culturele centra over heel België aan met de ‘Unplugged Tour’ van de metalformatie Channel Zero. Onlangs (voorjaar 2018) begeleide Pieter op piano nog de Amerikaanse rockband Evanescence tijdens hun Europese tournee.

Bovenop dit freelance werk als pianist geeft Pieter muziekles in het dagonderwijs, en heeft hij in de regio Leuven een succesvolle praktijk als privé pianoleraar.

Meer items

Contact

leuvensmeisjeskoor@gmail.com


Canada, here we come
Privacy
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x