Kinderkoor en Jeugdkoor

Het Leuvens Meisjeskoor zag het levenslicht als "kinderkoor". Nu bestaat het LMK uit een kinderkoor en een jeugdkoor.

Kinderkoor

Alle enthousiaste kinderen tussen 7 en 12 jaar zijn welkom in ons kinderkoor. Er komen allerlei leuke liedjes in verschillende thema's aan bod. Bewegingen bij het zingen maken het geheel nog leuker! Tijdens de repetities wordt aandacht besteed aan het leren luisteren naar elkaar en het kijken naar de dirigente. De kinderen leren op toon te zingen, maken kennis met eenvoudige meerstemmigheid en geraken vertrouwd met het lezen van partituren. Ze doen podiumervaring op tijdens concerten. Ook een jaarlijks koorweekend en een tal van andere activiteiten staan op de agenda .

Het kinderkoor staat onder leiding van Katrien Jonckheere.

Repetities : vrijdag 19.30u tot 20.30u in de School “Nova Kids” Rerum Novarumlaan 1, Kessel-Lo.

Jeugdkoor

Na het kinderkoor stromen de kinderen door naar het jeugdkoor. Enthousiaste meisjes vanaf 13 jaar zijn welkom in ons jeugdkoor. Op toon kunnen zingen is wel belangrijk. Ons repertorium is zeer gevarieerd. We vertolken koorwerken van zowel klassieke als moderne componisten, songs uit bekende musicals en populaire moderne muziek.

We concerteerden samen met meerdere buitenlandse koren en maakten al verschillende buitenlandse reizen met zeer gewaardeerde optredens in Koblenz, het Europees Parlement in Straatsburg, Praag, Wenen en Bratislava, Zuid-Afrika, Namibië , de VS, Barcelona en Canada. Ook een jaarlijks koorweekend en een tal van andere activiteiten staan op de agenda .

Het jeugdkoor staat onder leiding van Nicole Boogaerts.

Repetities : vrijdag 19.45u tot 21.45u in de School “Nova Kids” Rerum Novarumlaan 1, Kessel-Lo.